В град Линкълн (Небраска, САЩ) преди дни стана катастрофа, при която

...
В град Линкълн (Небраска, САЩ) преди дни стана катастрофа, при която
Коментари Харесай

iPhone 14 сам извика полиция на мястото на катастрофа, при която загинаха 6 души

В град Линкълн (Небраска, САЩ) преди дни стана злополука, при която починаха 6 души. Градските управляващи нарекоха случая " най-лошия " в последните години. Впоследствие се оказа, че полицията е била автоматизирано извикана на мястото на случая от смарт телефон на Apple, пише unilad.com.

Шестима души починаха трагично при злокобната злополука, станала в 02:15 ч. на 2 октомври. Петима мъже на възраст от 21 до 26 години починаха намясто, откакто Хонда Акорд се блъсна в дърво. Пожарно-спасителният екип на Линкълн откара 24-годишна пътничка в болничното заведение, само че тя умря скоро по-късно.

„ Нито пасажерите, нито водачът биха съумели да се обадят на полицията, само че чиновници потвърдиха, че на 2 октомври в 2:16 часа от смарт телефона на една от жертвите е изпратено незабавно известие до полицията “, написа медията.

Впоследствие се оказа, че става въпрос за iPhone 14. Новата функционалност Crash Detection, която употребява датчици, с цел да дефинира дали потребителят е претърпял случай, проработи. Функцията работи по следния метод: откакто устройството " реши ", че има случай, изпраща уведомление до притежателя. Ако той не отговори, след 20 секунди телефонът автоматизирано се обажда на службите за незабавна помощ. След това системата възпроизвежда звуково известие, което осведоми диспечера, че потребителят е в случай, предоставяйки координати на широчина и дължина с подобен радиус на търсене.

Както е обяснено от Apple, в случай че бъде открит случай, функционалността за разкриване на щета няма да анулира никакви незабавни повиквания, направени от потребителя.

Полицията обяснява аргументите за случая. 

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР